Welkom in Waddenstad

Artikel geschreven door Arthur Oosterbaan.

Ecomare heeft een nieuwe grote expositie! Samen met mijn collega Pierre Bonnet was ik verantwoordelijk voor de inhoud. De tentoonstelling gaat over onderzoek in de Waddenzee en Noordzee en heet Waddenstad. Het idee voor deze tentoonstelling bestond al een tijdje. Het heeft een lange aanloop gehad, maar de eindsprint was er niet minder om. Zo gaat dat: eerst denk je nog zeeën van tijd te hebben maar tegen de deadline moet je enorm aanpoten om hem te halen.

Bronzen beelden en blote vrouwen in Kasteel Geldrop

Artikel geschreven door Martin de Bruijne.

GELDROP – Buiten staan de stalen vogelfiguren van Dirk Verberne. Binnen onder meer blote vrouwen. Zo’n twintig kunstenaars toonden zaterdag hun creaties tijdens de Kunstfair 2015 in Kasteel Geldrop. In de verschillende kamers van het kasteel was een grote variëteit aan kunstwerken te zien.

Inspirerende Kunstfair op Kasteel Geldrop

Landgoed Kasteel Geldrop organiseert in het weekend van 21 en 22 maart 2015 een grote kunstfair, die gehouden zal worden in de vele stijlkamers die het kasteel rijk is. Een vijftiental kunstenaars zullen daar hun werken op een creatieve wijze tentoonstellen en bij belangstelling verkopen.

Nova Zembla wil de boot niet missen

Artikel geschreven door Jeroen Pietersma.

Het plan geeft een goede indruk van de ‘Nova Zembla Experience’. In een notendop: een interactieve beleving van de overwintering op Nova Zembla, maritieme tentoonstellingen, een plek voor Sil de potvis en een expo over Werelderfgoed Waddenzee. De Waddenvereniging is al gestrikt voor de huur van een vrij grote ruimte. Zij wil een bovenverdieping inrichten met onder andere flexplekken, die mogelijk ook gebruikt kunnen worden door zzp’ers/ondernemers.

Entrepreneur van de Week

Artikel geschreven door Lizzy de Wilde.

Ruimtelijk en grafisch vormgever Paul Golembiewski bevond zich in de comfortabele positie dat het werk ‘naar binnen vloog’. En dat al sinds hij voor zichzelf begon, zo’n twintig jaar geleden. Hij werd gebeld door banken, musea en de vastgoedsector met opdrachten die veel verder gingen dan alleen grafische vormgeving. Het ging steeds meer om een totaal-concept. Tot de crisis toesloeg en het ineens stil werd. Paul gebruikte de vrijgekomen tijd om na te denken over het ondernemerschap.