Contact

If on, a floating contact form will be displayed in the right bottom corner.

Send

LAATSTE NIEUWS

Nieuws

Inspirerende Kunstfair op Kasteel Geldrop

Landgoed Kasteel Geldrop organiseert in het weekend van 21 en 22 maart 2015 een grote kunstfair, die gehouden zal worden in de vele stijlkamers die het kasteel rijk is. Een vijftiental kunstenaars zullen daar hun werken op een creatieve wijze tentoonstellen en bij belangstelling verkopen.

De kunstenaars krijgen elk afzonderlijk of samen met een andere kunstenaar één van deze fraaie historische ruimten toegewezen. “Er zal hier en daar wel wat verschoven en aangepast moeten worden om alles een plaatsje te kunnen geven. Een unieke uitdaging maar wel met veelal een verrassend resultaat”, aldus Ellen van Helmond, één van de organisatoren.

Om het niveau van de kunstfair te waarborgen is ook nu weer een strenge selectiemethode toegepast en is niet alleen gelet op niveau, maar ook op diversiteit. Van glaskunstenaar tot keramist, smeedwerk, sierwerk en vele anderen kunstvormen. De meeste deelnemers zijn ervaren kunstenaars en exposeren regelmatig in binnen- en buitenland. “We zijn er van overtuigd dat de combinatie van kasteel en kunstfair aantrekkelijk zal zijn voor een breed publiek”, aldus Annie van de Akker, mede-organisator van dit cultuurevenement.

De exposanten die zich op deze kunstfair presenteren zijn: Marian Sturkenboom uit Breda / sieraden, Annie Verhoeven uit St. Anthonis / draadkunst, Ad Renders uit Eindhoven / brons, Lyda Dirkse uit Zeist / brons / glas, Monique en Liesbeth Peters uit Geldrop / keramiek / schilderijen, Paul Golembiewski uit Zaltbommel / schilderijen, Cees Meijer uit Aarle-Rixtel / beeldhouwwerken, Henri Hess uit Heeze / schilderijen, Dirk Verberne uit Helenaveen / smeedwerk, Thea Koot uit Eindhoven / etsen, Jacqueline de Smet uit Arendonk / keramiek, Fleur le Gros uit Heeze / fotografie, Dorothé de Jong uit Aarle-Rixtel / kostuumontwerp en José Smits uit Best /glas. Op de website van het kasteel www.kasteelgeldrop.nl staan de namen van deelnemers en de link naar hun site met beeldmateriaal.

De kunstfair, die gratis toegankelijk is, wordt gehouden op zaterdag 21 maart van 13.00 uur – 17.00 uur en op zondag 22 maart van 11.00 uur – 17.00 uur. De organisatoren verwachten ook nu weer een grote belangstelling. Op zaterdagmiddag 21 maart zal om 13.00 uur de opening verricht worden door Bert van Leijsen. Diezelfde dag zal tussen 15.00 en 17.00 uur in de trouwzaal ook een film over het kasteel gedraaid worden. De “Vrienden van het Kasteel” zullen dan eveneens aanwezig zijn om vragen van bezoekers te beantwoorden.

Bronzen beelden en blote vrouwen in Kasteel Geldrop
Stichting Nova Zembla Experience kan voorzichtig gaan optuigen