Contact

If on, a floating contact form will be displayed in the right bottom corner.

Send

LAATSTE NIEUWS

Nieuws

De Waal verruilt Stichting Texels Museum voor De Krim

Artikel geschreven door Judith Ploegman.

Henriëtte de Waal, marketing- en communicatiemanager, verruilt Stichting Texels Museum voor De Krim Texel. Ook Paul Golembiewski, hoofd expositie en educatie, vertrekt. Daarmee komen twee posities in het managementeam vacant.

De Waal hoopt op interessante kandidaten voor beide functies: “Je gaat je natuurlijk niet met je opvolging bemoeien, maar ik hoop op iemand die net zo enthousiast is als ik en met een frisse blik naar de organisatie kijkt. Ik denk dat het goed is voor een organisatie als er eens in de zoveel tijd gerouleerd wordt. Ik begon in 2008 en heb er straks dus negen jaar gewerkt.”

Pauline Folkerts, directeur van Stichting Texels Museum, hoopt op stevige managementteamleden: “De Waal heeft veel fases van Stichting Texels Museum meegemaakt. Ze heeft meegewerkt aan een nieuwe opzet. We zijn nu op zoek naar een echte marketeer, een kansenziener. Wat het hoofd expositie en educatie betreft, Golembiewski heeft in een jaar tijd zijn stempel goed op de exposities gedrukt. Maar er zijn meer uitdagingen: Kaap Skil moet worden klaargestoomd voor de jurk en Ecomare gaat in de toekomst verbouwen.”

Met de overstap naar De Krim keert De Waal terug naar haar geboortegrond: “Ik ben er om de hoek geboren, op de Oorsprongweg. Toen ik op Texel terugkeerde dacht ik maar een paar jaar te blijven. Ik bleef veel langer, en maak nu, op mijn vijftigste, de stap naar De Krim, dat volgend jaar ook vijftig jaar bestaat. “

“De Krim is een heel ander bedrijf, maar het zijn ook dezelfde gasten en het is hetzelfde eiland. Er gebeurt heel veel in die organisatie. Ik wil dat zichtbaar maken, ook voor Texelaars. Over een jaar hoop ik dat merkbaar is wat ik heb bijgedragen aan het imago van het park.”

Welkom in Waddenstad